Ekonomi

Albemarle, 2024 sermaye harcaması tahminini 1,6-1,8 milyar dolara düşürdü

CHARLOTTE – Küresel özel kimyasallar sektörünün liderlerinden Albemarle Corporation (NYSE:ALB), 2024 için sermaye harcaması tahminini 1,6 milyar ila 1,8 milyar dolar arasına düşürdüğünü, bunun bir önceki yıla tahsis edilen 2,1 milyar dolardan önemli bir düşüşe işaret ettiğini söyledi. açıkladı. Şirket, revize edilen bütçenin, ileri düzey projelerdeki devreye alma faaliyetlerine öncelik verirken diğer geliştirmelere yönelik harcamaları erteleyen stratejik bir değişimi yansıttığını söyledi.

Albemarle, maliyet optimizasyon stratejisinin bir parçası olarak yıllık giderlerini 95 milyon dolar azaltması beklenen önlemleri de uyguluyor. Bu önlemler, toplam maliyet tasarrufuna katkıda bulunacak işçi sayısının azaltılmasını da içermektedir. Ancak şirket, maliyet tasarrufu çabalarıyla ilgili masrafları 2024 yılının ilk çeyreğinde ödemeyi öngördüğünden, bu değişikliklerin kısa vadeli bir maliyeti var.

Sermaye harcaması revizyonu ve maliyet tasarrufu önlemleri, özellikle Albemarle’ın hisse performansında geçen yıl yaşanan önemli düşüş göz önüne alındığında, yatırımcılar ve analistler tarafından yakından takip ediliyor. Bu aksamaya rağmen analistler, şirketin hisse senedine ilişkin Ölçülü Satın Alma konsensüsünü korudu ve bu da şirketin uzun vadeli stratejisine ve piyasadaki konumuna olan inançlarını ortaya koydu.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu