Haber

Bakan Özhaseki’den canlı yayında talihsiz sözler: Ev sahipleri ‘iyi ki yıkıldı’ dedi

Katıldığı canlı yayında deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, talihsiz ifadeler kullandı. Bakan Özhaseki, “Şu ana kadar köy evlerini gezdiğim ve evlerini ziyaret ettiğim ev sahipleri ‘Allah razı olsun’ diyorlar. Bakın evimiz yıkıldı, ölenler olmazsa yemin ederim güzel bir şey” dedi. yıkıldı, bize güzel bir villa verdiniz.” şeklinde konuştu.

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN ŞANSSIZ SÖZLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk canlı yayınına katıldı. Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar ve depremzedelere teslim edilen evler hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, talihsiz ifadeler kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki

“ÇELİKTEN KÖY EVLERİ İNŞA ETMEYE BAŞLADIK”

Bakan Özhaseki, “Çelik köy evleri yapmaya başladık. Tamamı 3+1. Yaklaşık 5 ton çelik birbirine perçinlenmiş. Bunu hiçbir şey yıkamaz. 9 büyüklüğünde deprem olsa da yıkmak mümkün değil” dedi. Çelik çerçeveli yapılar arasında yalıtım amaçlı 10 santimetre taş var.” Doğadan alınan taşın eritilip liflere ayrıştırılan bir türü olan yünü kullanıyoruz.

“EV SAHİBİ ‘YIKILMASI NE İYİYDİ’ DİYOR”

Daha sonra bunları sıkıştırıp bir araya getiriyoruz. Bu resmen 10 santimetrelik taş duvar anlamına geliyor. Mükemmel yalıtım sağlar. Şu ana kadar köy evlerini ziyaret ettiğim ve köy evlerini ziyaret ettiğim ev sahipleri şunu söylüyor; ‘Tanrı seni korusun. “Bakın evimiz yıkıldı (eğer ölenler yoksa), yemin ederim yıkıldıysa iyi oldu, bize çok güzel bir villa verdiniz” diyor. Ama eğer ölen bir insan varsa onun acısını ölçecek alet henüz icat edilmedi.”

patnos-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu