Ekonomi

Boeing Hisseleri Bir Kongre Üyesi Tarafından Satıldıktan Sonra Daha da Düşecek mi?

Boeing (BA) hisse senedi değerinde son dönemde yaşanan düşüş, yatırımcılar ve sektör analistleri arasında endişe yarattı. Bu durum, hisse senedi değerini etkileyen farklı unsurların detaylı bir şekilde incelenmesine yol açtı. Boeing hisselerinin bir Kongre üyesi tarafından satılması önemli bir konu haline geldi ve söz konusu zamanda satışın nedenleri hakkında spekülasyonlara yol açtı. Boeing’in hisse senedi değerindeki düşüş eğiliminin devam edip etmeyeceği konusunda da spekülasyonlar var.

Boeing’in yaşadığı zorluklar

Boeing’in hisse senetlerinin değeri bir dizi üretim hatası ve güvenlik sorunu nedeniyle düşmüştür. Bunlar, şirketin yüksek kalite ve güvenlik standartlarını sürdürme konusundaki kararlılığı hakkında şüphelere yol açtı. Bu sorunlar 737 Max ve 787 Dreamliner gibi önemli Boeing uçak modellerini etkiledi ve şirket içinde yaygın sorunlara işaret etti. Bu sorunlar düzenleyici kurumların ve hükümet yetkililerinin dikkatini çekmiştir. Boeing’in hisse senetleri 2024 yılında %28 oranında değer kaybetmiştir. Ocak ayında, Alaska Havayolları’na ait bir Boeing 737 uçağının karıştığı bir olay, uçuş sırasında uçağın dış kaplamasının bir bölümünün ayrılmasıyla meydana geldi.

Cuma günü Wall Street Journal tarafından yayınlanan ve Boeing’in havayolu şirketlerine 787 Dreamliner uçaklarındaki pilot koltuklarını incelemeleri talimatını verdiğini belirten bir raporla Boeing’in durumu düzelmedi. Bu talimat, bir pilot koltuğu sorununun Latam Havayolları’na ait bir uçağın aniden aşağı doğru eğilmesine neden olmuş olabileceğinin ortaya çıkmasının ardından geldi.

Bu üretim ve güvenlik endişeleri üretimde gecikmelere ve düzenleyicilerin incelemelerinin artmasına neden oldu. Ayrıca şirketin faaliyetlerine duyulan güvende önemli bir azalmaya yol açarak Boeing hisselerinin değerinin düşmesine katkıda bulundu.

Bir Kongre üyesinin Boeing hisselerini satışı

Boeing’in hisse senetleri zorluklarla karşı karşıya kalırken, Temsilci Bill Keating’in Boeing’deki hisselerini sattığı açıklandı.

Capitol Trades web sitesi Keating’in 28 Şubat’ta değeri 1,000 ila 15,000 $ arasında değişen Boeing hisselerini sattığını bildirdi. Keating 8 Şubat’ta da 15.000 ila 50.000 dolar değerinde Boeing şirket tahvili sattı.

Bu işlemler son günlerde tartışma konusu oldu ve X (eski adıyla Twitter) kullanıcıları hisse satışının zamanlamasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Boeing’in hisseleri için tahminler

Wolfe Research analistleri kısa bir süre önce Boeing için fiyat tahminlerini ayarlayarak hisse başına 270 dolardan 260 dolara düşürdüler, ancak yine de hissenin iyi performans göstereceğini öne sürüyorlar. Analistler, hisse senedinin değerinin %40 oranında artma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

Hisse senedinin fiyatındaki son düşüşün, Ocak ayının başında Alaska Havayolları’na ait uçağın kapısında yaşanan olayın ardından artan inceleme ve belirsizlikten kaynaklandığını kabul etmelerine rağmen, hisse senedi üzerindeki olumlu görünümlerinin bir nedeni olarak Boeing’in “nakit akışındaki güçlü büyüme potansiyeline” işaret ettiler.

Ayrıca, Şubat ayı başında UBS, Boeing için fiyat hedefini 275 dolara düşürdü ancak hisse senedi üzerindeki pozitif Al notunu korudu. Hisse senedinin fiyatındaki son düşüşü, daha uzun vadeli bir perspektiften bakmaya hazır olan yatırımcılar için bir fırsat olarak görüyorlar.

Buna karşılık, Ocak ayında Bank of America analistleri Alaska Airlines olayından sonra Boeing’in notunu Nötr’e düşürdü. O zaman, “Boeing’in bir kez daha önemli ölçüde artan düzenleyici incelemenin odağında olduğunu” belirtmişlerdi.

Banka ayrıca, “Operasyonların askıya alınması ve Federal Havacılık İdaresi’nin mevcut üretim oranlarını sürdürme zorunluluğu, Boeing’in 2022 yatırımcı etkinliği sırasında sunduğu 2025/2026 üretim, teslimat ve Serbest Nakit Akışı hedeflerine ulaşmasını muhtemelen engelleyecektir” dedi.

Bu makale AI yardımıyla hazırlanmış ve tercüme edilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

kula-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu