Haber

Bronşit Hastası ve Engelli Çiftten Yardım Çağrısı

ERKAN KARACA

Çorum ‘de Gülabibey Mahallesi’nde ikamet eden bronşit hastası Ümmügülsüm Yasakçı ile engelli hayat arkadaşı Hacı Sağlam, ekonomik açıdan zor durumlarını anlattı. Yasakçı, “Eşyam yok. Evim yandığı için geldim, burası rutubetli, astım ve bronşit hastası olduğum için içim daralıyor. Akciğerlerimde hafif lekelenme var. Eşim de engelli büyük bir eve gitmem gerekiyor o yüzden yardımlarınızı bekliyorum.”

Çorum İstanbul’un Gülabibey Mahallesi’nde ikamet eden bronşit hastası Ümmügülsüm Yasakçı, yaşadığı sıkıntıları anlatarak yetkililerden yardım istedi. Yasak dedi ki:

“Eşyalarım yok. Evim yandığı ve burası rutubetli olduğu için buraya geldim ve astım ve bronşit olduğum için küçülüyorum. Akciğerlerimde hafif lekelenme var. Eşim de engelli olduğu için Büyük bir eve gitmem gerekiyor onun için yardımlarınızı bekliyorum nakit sıkıntım var çok sıkıntım var çocukları görecek param yok gidemiyorum çocuklarımı gör.

“ENGELLİ MAAŞIYLA YAŞIYORUZ”

SAĞLAM, “PARADAN DOLAYI KAHVALTI YAPMADIK”

Damar sertliği nedeniyle halk arasında ‘budama hastalığı’ olarak bilinen nadir bir hastalığa yakalanan Hacı Sağlam, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bu bacağı 7 yıl önce aldırdım. Bu bacağımdan ameliyat olalı 8 ay oldu, yaralar hala iyileşmedi. Tekrar ameliyat olacağım. Sürekli ameliyat olacağım. Çorap falan satıyorum o şekilde geçiniyoruz ama nereye kadar 2 bin 250 diyorlar elektrik alıyorum şu an mutfağımda bir şey yok o yüzden alamadık Hatta parasızlıktan sabahları kahvaltı bile yapın.”

Kaynak: ANKA / Hayat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu