Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden hem öğrencileri hem de esnafı sevindirecek destek

Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmek için kararlı adımlar atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Bursa’da hayata geçirmeye devam ediyor.

Aşevlerinden barınaklara, hasta ve yaşlı sünnet ziyafetlerinden ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek sunan Kart16 uygulamasına kadar geniş bir yelpazede sosyal hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, başlattığı esnafa yönelik destek çalışmalarına aralıksız devam ediyor. pandemi sürecinde.

Pandemiden en çok etkilenen küçük esnafı ayakta tutmak amacıyla mahalle bakkallarıyla başlatılan projeye daha sonra hazır giyim mağazaları, ayakkabıcılar ve kırtasiye mağazaları da eklendi.

50 bin öğrenci faydalanacak

Son 2 yıldır eğitim dönemi öncesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılan ve sadece ilgili odaya kayıtlı kırtasiye mağazalarında geçerli olan çeklerden bu yıl 50 bin öğrenci yararlanacak.

Geçen yıl kişi başı 300 TL olan destek çekini bu yıl 1000 TL’ye çıkaran Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteğiyle kırtasiye esnafının kasasına toplamda en az 50 milyon TL girecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tanıtım törenine katıldı

“Yüreklere dokunmamız lazım”

İhtiyaç sahiplerine umut, kırtasiyecilere can suyu olan eğitim destek çeklerinin tanıtım toplantısı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konuşması Osman Gazi’ye nasihat olarak Pir Edebali’ye atfedildi; “Halk yaşasın ki devlet yaşasın”Sözünü hatırlatarak söze başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplum ne kadar zenginleşirse zenginleşsin, insanlık tarihi var olduğu sürece her zaman ihtiyaç sahibi insanların bulunduğunu hatırlattı.

Önder Aktaş, Bursa’nın dönüştürülmesi, daha yaşanabilir bir şehir olması ve standartların yükseltilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını hatırlattı. “Belediyeciliğin bir boyutu daha var: ‘İnsanlar yaşasın, devlet yaşasın’. Kalplere dokunmamız lazım. Allah’a şükür, devlet ilk günden itibaren milyonlarca öğrencinin kitaplarını masaya koyuyor.” Allah ilgili bakanlarımızdan razı olsun. Yerel olarak ihtiyaç sahiplerine destek olmak, katkı sağlamak en büyük görevimizdir.”söz konusu.

Eğitime 50 milyonluk destek

Bu süreci mahalle muhtarlarımız ve ilgili sosyal yardım birimimizle birlikte yürütüyoruz. Dolayısıyla ‘ihtiyacı olmayanlara da verilir’ gibi söylemler yersizdir. Eve gidiyorsun, çok güzel ama adamın iki çeki geri dönmüş ve ekmeğe ihtiyacı var. Bunun sonucunda 50 bin çocuğa ulaşıyoruz. Evet bir iki hata olabilir. Ancak sürecin yeterli niyetle ve sistematik bir şekilde yürütüldüğünden emin olabilirsiniz. Takdir edeceğiniz gibi ailelerimizin servis, giyim, kırtasiye gibi birçok gideri var. 3-4 çocuk ders veriyor. Bu noktada bir miktar merhem sağlamak için sayıyı 50 bine çıkardık. İnşallah bu vesileyle 50 bin öğrencimiz mutlu bir şekilde okullarına başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tanıtım törenine katıldı

Burslarda yüzde 150 artış

Lider Aktaş, konuşmasında üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine verdikleri burslara da değinerek şunları söyledi:

Bildiğiniz gibi BURSKOOP aracılığıyla geçen yıl 5 bin üniversite öğrencisine 500 TL, 5 bin meslek lisesi öğrencisine ise 300 TL burs veriyorduk. Bu yıl sayıları yüzde 150 artırdık. Üniversite öğrencilerimize 1250 TL, meslek lisesi öğrencilerine ise 750 TL burs vereceğiz. O çocukların hayatlarına dokunmamız lazım. Konunun tarafı olan kırtasiyeci dostlarımıza, hayırseverlerimize ve basın mensuplarımıza naçizane tavsiyem, lütfen 3-5 küçük kötü örneği genelleştirip bu güzel projeleri gölgede bırakmayın. Aksi halde kalan bu kubbeye güzel bir ses bırakmaktan başka amacımız yok.

lapseki-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu