Ekonomi

Çin Büyükelçisi: “Türkiye’nin BRICS’e katılımı hakların korunması açısından olumlu olacaktır”

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, “Türkiye’nin BRICS’e katılımı hakların korunması açısından olumlu olacaktır.”söz konusu.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Çankaya’daki büyükelçilik binasında basın mensuplarıyla buluştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Shaobin, iki ülke arasındaki bağlantıların daha da geliştirilmesi gerektiğini ve Çin ekonomisinin her geçen gün ivme kazandığını vurguladı.

Büyükelçi Shaobin şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye’nin Tahıl Koridoru ile ilgili çabalarını takdir ediyoruz”

Shaobin, Türkiye’nin Tahıl Koridoru ile ilgili kutlama çabasında olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında 4 Eylül’de yapılacak görüşmenin olumlu sonuçlanmasını umduğunu belirterek;

“Türkiye’nin BRICS’e katılımı hakların korunması açısından olumlu olacaktır”

Büyükelçi Liu Shaobin, Çin’in Türkiye’yi BRICS’e davet etmesiyle ilgili görüşlerini paylaştı. “Türkiye’nin katılımı hakların korunması açısından olumlu olacaktır.”söz konusu.

BRICS’in genişleme sürecine geçen yıl başladığını belirten Shaobin, şunları söyledi: “Genişleme sürecini BRICS ülkeleriyle birlikte ilerletiyoruz. Aslında yeni gelişen ülkeler buna olumlu tepki verdi. BRICS’e 20’den fazla ülke başvurdu. Bu da ülkelerin kalkınmak istediğini gösteriyor. BRICS için tarihi bir başlangıçtı. Uluslararası toplum açısından da olumluydu. “Çin tarafı olarak Türkiye’nin BRICS’e katılımı hakların korunması açısından olumlu olacaktır.”dedi.

BRICS ülkeleri ve yerel para birimleri ile yapılan swapları değerlendiren Çin Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Liu Yuhuadedi ki:

Forex Haber Merkezi

haber-akkisla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu