Haber

Hindistan’da Tacizle Suçlanan Güreş Federasyonu Başkanının İstifa Etmesini ve Tutuklanmasını Talep Eden Protestolar Düzenlendi

YENİ Hindistan’da kadın güreşçiler, Gençler ve SporBakan Anurag Thakur’un “hızlı bir soruşturma” süreci işletileceği sözünü vermesinin ardından eylemlerini durdurdu.

Kadın güreşçiler dün Thakur ile başkent Yeni Delhi’de boy gösterdi.

Hindistan Gençlik ve Spor Bakanı Thakur’un “polis 15 Haziran’a kadar süreci başlatacak” açıklamasının ardından güreşçiler, bu tarihe kadar protesto yapmayacaklarını kaydetti.

Hindistan hükümeti ise Güreş Federasyonu yönetimi için ay sonunda seçim yapılacağını duyurdu.

Taciz iddiaları bulunan Federasyon Lideri Singh, görevine devam ediyor.

Singh’in tutuklanmasına tepkiler artıyor

Uluslararası medyada gündem olan Singh ve diğer yetkililer hakkında soruşturma başlatılması için Ocak ayında bir gösteri düzenlendi.

Dünya şampiyonu güreşçi Vinesh Phogat, 10 kadın güreşçinin Singh’in protestolar sırasında kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu itiraf ettiğini, Singh görevinden alınmadığı takdirde güreşçilerin uluslararası turnuvalarda mücadele etmeyeceklerini açıkladı.

Hindistan Güreş Federasyonu Lideri Singh’in hakkında cinsel taciz iddiaları nedeniyle istifasını ve tutuklanmasını talep eden kadın güreşçiler, ellerinde mumlarla 23 Mayıs’ta Yeni Delhi’de yürüdü.

28 Mayıs’ta Yeni Delhi’nin Jantar Mantar semtinden yeni parlamento binasına yürümek istediklerinde gözaltına alınmalarına tepki gösteren kadın güreşçiler, kendilerine “suçlu” muamelesi yapıldığını belirtti.

Kadın güreşçiler, Uttarakhand eyaletinin Haridwar kentinden madalyalarını Ganj Nehri’ne atacaklarını ve ardından Hindistan Kapısı’nda açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

Singh, kadın güreşçilere yönelik cinsel taciz iddialarını reddediyor.

mazgirthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu