Yaşam

Kayhan Berkin; “Tembel Oyuncuya Dayanamıyorum”

Sıdıklı Kasaba Müzikalinin kulisleri ‘Backstage Kickback’ yeni bölümünde!  

Zorlu PSM YouTube kanalında, PSM’nin kamera arkası sorularını sorduğu ‘Arka Plan Rovesata’nın yeni bölüm konuğu Zeynep Ocak; Sıdıklı Kasaba Müzikali’nin yönetmenliğini başarılı yönetmen Kayhan Berkin ve müzikalde Sally karakterini canlandıran Gizem Fazilet üstlendi.

Bir müzikal nasıl yapılır? Müzikal dans koreografileri nasıl oluşturulur? Shakespeare, Çehov, Moliere ve Brecht’ten hangisi tarihten silindi? En dayanılmaz oyunculuk tarzı nedir? Backstage Crossover programında Kayhan Berkin ve Gizem Fazilet merak edilen tüm soruları yanıtlıyor.

Zorlu PSM’nin kamera arkasında eğlenceli anlar yaşayabileceğiniz ‘Backstage Kickback’ programının yeni bölümü Strong PSM YouTube kanalında yayınlandı. Kutsal Motor ekibi tarafından düzenlendi ve Zeynep Ocak tarafından sunuldu. “Sahne Arkası TepmesiYeni bölümün konuğu Sıdıklı Kasaba Müzikali’nin başarılı yönetmeni Kayhan Berkin ve müzikalde Sally karakterini canlandıran Gizem Fazilet oldu.

“Tembel oyuncuya dayanamıyorum”

Zeynep Ocak, Kayhan Berkin ve Gizem Erdem: “Dayanamadığınız oyunculuk nedir? sorusu üzerine Kayhan Berkin; “Tembel oyuncuya dayanamıyorum. Böyle oyuncular var. Ne kadar yetenekli olduğunu bilmiyor ve provalara geç kalıyor. ‘Tiyatro öyle bir yer değil, yapmana gerek yok’ demek gerekiyor. Çünkü yapılacak çok güzel işler var.” Şakacı bir cevap verdi. Gizem Fazilet’e bire bir soru olacak olursa; “Bu yüzden dürüst oyuncuyu çok seviyorum. Sanırım aynı şey insanlar için de geçerli. Çünkü sahnede dürüst olmadığın zaman bu iyi değil. Özel hayatında dürüst olmasına gerek yok ama oyuncunun en azından sahnede dürüst olmasını isterim.” yanıtını verdi.

Kayhan Berkin, Zeynep Ocak’ın “Size dört tiyatro ustası vereceğiz, birini tarihten sileceksiniz; Moliere, “Shakespeare, Çehov, Moliere ve Brecht” diye yanıtladı. Ardından ekleyerek; “Aslında zor bir soru, hepsi çok değerli isimler, Çehov’un hikayelerini severim mesela. Moliere de çok değerli ama sanırım ben Moliere’i seçiyorum”. Daha sonra Sıdıklı Kasaba Müzikali’nin performansı için hazırlanan sahneye Kayhan Berkin ve müzikal İzmir Skin’in koreografı ile birlikte giden Zeynep Ocak, koreograf İzmir Skin ile kısa ve eğlenceli bir dans çalışması gerçekleştirdi. Oldukça eğlenceli anların yaşandığı sahnedeki dans çalışmaları ve kahkaha dolu sohbetleri programın yeni bölümüne damgasını vurdu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-saricakaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu