Haber

Kızını boğarak öldürdü: “Uyuşturucu etkisi altında yaptım”

Gaziantep’te 6 yaşındaki Suriye uyruklu Aya Necmi’nin cansız bedeni boş bir yerde bulundu. Necmi’yi boğarak öldüren Nuhha Cemmel’in 23 yaşındaki annesi savcılığın ifadesiyle; Psikiyatrik tedavi gördüğü ve bir süredir Suriye uyruklu doktorun verdiği ilaçların etkisiyle kızını öldürdüğü öğrenildi. Anne Cemmel çıkarıldığı hakim tarafından tutuklandı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Serinevler Mahallesi’nde meydana gelen olayda, boş bir yerde hareketsiz yatan bir çocuğu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbarla gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde küçük kızın boğularak öldürüldüğü belirlendi. Araştırmada hayatını kaybeden kızın Suriye asıllı Aya Necmi olduğu belirlendi. Küçük kızın cansız bedeni, yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

Olaydan önce Nuhha Cemmel’in kızı Aya Necmi’yi elinden tutup boğmak için boş bir yere götürdüğü anlar bölgedeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Olayın ardından gözaltına alınan ve emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen anne Cemmel, savcılıktaki sorgusunda olayı ayrıntılı olarak anlattı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 5 yıl önce Türkiye’ye geldiklerini ve Elazığ’a yerleştiklerini anlatan anne Nuhha Cemmel, savcılığın ifadesiyle yıllardır psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

Kısa bir süre önce kardeşini ziyaret için Gaziantep’e geldiğini anlatan Cemmel, şöyle konuştu: ‘Beş yıl önce eşim ve kızımla birlikte İdlib’den kaçarak Türkiye’ye geldik ve Elazığ’a yerleştik. Yaklaşık 5 yıldır akıl hastasıyım. Suriye ve Türkiye’de defalarca doktora gittim. Verilen ilaçlar beni iyileştirmedi. 4-5 ay önce tedavi için Suriyeli bir doktora gittim. Adını hatırlamadığım bu doktor tedavi için bana ilaç verdi. İlaçların beni daha da kötüleştirdiğini hissetmeye başladım. Olay günü kızımla birlikte kimseye haber vermeden ağabeyimin evinden ayrıldım. Daha sonra olayın olduğu boş alana yürüdük.söz konusu.

Boşuna kızını boğarak öldürdüğünü itiraf eden anne Cemmel, cinayetin ardından olayı bir evin penceresindeki hanıma anlatarak polise haber vermesini istediğini belirterek, şunları söyledi:

‘Kızımı kullandığım ruhani ilaçların etkisiyle boğarak öldürdüm. Olaydan sonra çok pişman oldum ve kontrol ettiğimde kızımın hayatta olmadığını anladım. Bu pişmanlıkla polise teslim olmak istedim. Kızımın öldüğü yere yakın bir evin camını vurarak dışarı çıkan hanıma kızımı benim öldürdüğümü ve polisi araması gerektiğini söyledim. Ama hanımefendi bana inanmadı ve üzüldüğümü düşünerek pencereyi kapattı. Ben de kızımı boş bırakıp tekrar ağabeyimin evine gittim. Kardeşime kızımı pişmanlıktan öldürdüğümü söyledim. Ağabeyim daha sonra beni karakola götürdü. Kızımı çok sevdim ve yaptıklarından pişmanım.’

Savcılığın sorgusunun ardından tutuklanması için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Cemmel, ‘altsoya karşı kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

kecioren-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu