Haber

Kolombiya’nın depremde görev yapan köpeği Aaron hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Kolombiya tarafından Türkiye’ye gönderilen ve arama kurtarma ekibinde görev yapan “Aaron” isimli köpek hayatını kaybetti.

Kolombiya Kızıl Haç Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, büyük bir ıstırap ve sıkıntıyla dört ayaklı kahramanlarından birine söz verdiklerini belirterek, “Yardıma ihtiyacı olanların her zaman gönüllü olarak yanında oldunuz. Birçok yerde bize eşlik ettiniz. ve insani yardım misyonlarımızda Türkiye’deki deprem felaketinin liderlerinden biri. Mekanın cennet olsun, her zaman hatırlanacaksın Harun!”

Türk halkının Kolombiyalı arkadaşlarının gösterdiği dayanışmayı ve Harun’un cüretini unutmayacağına dikkati çeken Bogota’daki Türkiye Büyükelçiliği de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aramaya katılan Kolombiyalı arkadaşımız Aaron’un öldürüldüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından kurtarma çalışmaları ve kurtarma çalışmaları vefat etmiştir.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, 14 Şubat’ta “Aaron” ile çektirdiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Harun cesareti sayesinde Türk halkının asla unutmayacağı bir kahramandır!” sözünü kullandı.

Kolombiya, depremzedelere destek için 14 Şubat’ta Türkiye’ye 20 kişilik uzman bir ekip gönderdi. 20 uzmandan oluşan gruba aralarında Aaron’un da bulunduğu 8 özel eğitimli köpek eşlik etti.

haberguney.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu