Ekonomi

Madrigal Pharmaceuticals hisselerinin hedefi FDA onayı üzerine JPM tarafından yükseltildi

Cuma günü JMP Securities, Madrigal Pharmaceuticals (NASDAQ:MDGL) için hisse fiyat hedefini bir önceki 351,00 $’dan 397,00 $’a yükseltirken, Piyasa Outperform notunu korudu. Bu ayarlama, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) Madrigal’in ilacı resmetirom’u, kutulu uyarı veya kontrendikasyonlara gerek kalmadan hekim liderliğindeki tedavi kararlarını kolaylaştırması beklenen temiz bir etiketle onaylamasının ardından geldi.

JMP Securities analisti, FDA’nın kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, resmetirom için Uyarı ve Önlemlerin asgari düzeyde olduğunu, sadece karaciğer fonksiyon testleri ve safra kesesi ile ilgili advers reaksiyonlar için standart izleme gerektirdiğini belirtti. Klinik çalışmalarda bu tür reaksiyonların görülme oranı tüm tedavi kollarında 100 hasta yılı başına 1’den azdı. Önceki gün piyasa kapandıktan sonra Madrigal’in hisselerinde yaklaşık %22’lik bir artış görüldü.

Rezdiffra olarak markalanan resmetiromun fiyatı, Klinik ve Ekonomik İnceleme Enstitüsü (ICER) tarafından belirlenen maliyet-etkinlik aralığı dahilinde 47.400 $ olarak belirlenmiştir. Bu rakam JMP Securities’in ilk tahmini olan 40.000 $’dan biraz daha yüksektir.

Yakın zamanda yapılan bir anket, doktorların Rezdiffra’yı alkolik olmayan steatohepatite (NASH) bağlı evre 2 ve evre 3 fibrozisli hastaların önemli bir kısmına reçete etmeyi planladığını ve kullanımın zamanla artacağı beklentisini ortaya koymuştur.

Analist, Rezdiffra’nın kullanım beklentisinin tirzepatide’den daha fazla olduğunu vurgulayarak bazı yatırımcıların endişelerini giderdi. Madrigal’in piyasa değeri piyasa sonrası dalgalanmanın ardından yaklaşık 6,6 milyar dolara ulaşırken, analist piyasanın Rezdiffra’nın sadece ABD pazarında yaklaşık 6,8 milyar dolar olduğu tahmin edilen en yüksek satış potansiyelini hala düşük değerlendirdiğine inanıyor.

Ayrıca JMP Securities, Madrigal Pharmaceuticals’ın birleşme ve satın alma spekülasyonlarının odak noktası haline gelebileceğini öngörüyor. Firma, NASH için Rezdiffra’nın lansmanının başarılı olacağını ve ilacın pazara ilk sunulma avantajının rekabet ortamında önemli olacağını beklemektedir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-domanic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu