Haber

NASA, “görünmez canavar” olarak tanımladığı yeni bir kara delik keşfetti.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’ndan ( NASA) yapılan açıklamada, Hubble Uzay Teleskobu tarafından tesadüfen tespit edilen kara deliğin, büyük bir hızla galaksilerin ortasında başıboş bir halde dolaştığı belirtildi.

SÜPER MASİF

görünmez bir canavar“” olarak tanımlanan kara deliğin, Dünya ile Ay’ın ortasını 14 dakikada kat edecek kadar hızlı hareket ettiği ve 20 milyon güneşin yüküne denk gelecek kadar büyük olduğu kaydedildi.

“EVRENDE DAHA ÖNCE HİÇ GÖRÜLMEDİ”

Kara deliğin arkasında Samanyolu galaksisinin iki katı çapında ve benzeri görülmemiş 200.000 ışıkyılı uzunluğunda yeni doğmuş yıldızlardan oluşan bir iz bıraktığı söylendi.

yaradılış için” Muhtemelen, üç büyük kara delik arasındaki nadir, tuhaf bir galaktik havuz oyununun sonucu.Söz konusu hızlı kara deliğin önündeki yıldızları yutmak yerine gaz kütlelerini aşındırarak dar bir koridor boyunca yeni yıldız oluşumunu tetiklediği kaydedildi.

ABD’deki Yale Üniversitesi’nden Pieter van Dokkum, “Uzayda çok hızlı hareket eden ve herhangi bir şeyi yutmaya zaman bulamayacak kadar geride yıldız oluşumu bırakan kara delik için” dedi. Gördüklerimiz, sonrası. Bir geminin arkasındaki iz gibi, kara delikten gelen izi görüyoruz.” sözünü kullandı.

Van Dokkum, Hubble teleskobu görüntüsünde yakındaki bir cüce galaksideki yıldız kümelerini tararken kozmik ışın olduğunu düşündüğü küçük bir çizgi fark ettiğini ve kozmik ışınları yok ettiklerinde gördükleri hiçbir şeye benzemeyen bir kara delik izi bulduklarını bildirdi. daha önce görmüştü.

NASA’dan yapılan açıklamada, gökbilimcilerin bu orta galaktik kara deliğin, muhtemelen 50 milyon yıl önce, galaksiler içindeki üç büyük kara deliğin kaotik ve dengesiz konfigürasyonunun, biri fırlatıldığında birbiriyle çarpışması sonucu oluşmuş olabileceğine inandıkları kaydedildi. bu oluşumdan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu