Haber

Okyanusun dibinde dev bir delik keşfedildi: Bu deprem aktivitesine işaret ediyor mu?

okyanusunkim üssünde bir delik keşfetti Bilim insanları,bu deliğin aynı zamanda ‘sızdığına’ işaret ediyor. Washington Üniversitesi ‘deki uzmanlara göre, delikteki su okyanusa sıvı sızdırıyor, dışarı değil. Basın açıklamasında, deniz tabanındaki delikten sızıntı deprem aktivitesine Tabela olmayabileceği de belirtildi. Deliğin adı ‘Pythias Vahası’. İlk önce 2015yılında keşfedildiğinden beri bilim adamlarının ilgisini çekmiştir. delikten su sızıyorbaşka bir şey olabileceğini öne sürüyor.

Bir araştırma gezisi sırasında bilim adamları, okyanus yüzeyinin yaklaşık dörtte üçü kadar altında beklenmedik bir keşif keşfettiler. kabarcık bulutu keşfettiler. Mürettebat deniz tabanını araştıran bir robot kullanarak baloncukların deniz tabanındaki tortudan fışkıran sıcak, kimyasal olarak farklı sıvının sadece küçük bir bileşeni olduğunu öğrendi.

Washington Üniversitesi’nden Evan Süleymansöz konusu:

“Anlaşılan, sadece metan kabarcıkları değil, deniz tabanından bir kasırga gibi çıkan suydu. Bu daha önce hiç görmediğim ve bildiğim kadarıyla daha önce hiç gözlemlenmemiş bir şey.”

Ocakta yapılan araştırmalar; Bölgeden sızan suyun okyanus suyundan daha sıcak olduğunu buldu. Bu okyanus tabanı sızıntısının ilk olduğuna inanılıyor, ancak uzmanlar başka sızıntıların da meydana gelme olasılığının güçlü olduğunu söylüyor.

haber-yuksekova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu