Teknoloji

‘Online alışverişte dolandırıcılık süreçlerinin doğru yönetilmesi kritik önemde’

Finartz Kurucusu ve CEO’su Cihan Demir, Türkiye’de mobil ödeme işlem hacminin 2022’de %70 artarak 500 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknolojiler programına konuk olan Demir, “Kredi kartı ödemelerinde geçen yılın aynı dönemine göre büyüme yüzde 114. İşlem hacmi arttıkça, her işletmenin kendine özgü ihtiyaçları ve öncelikleri ön plana çıkmaya başladı.Günümüzün rekabet koşullarında dolandırıcılık süreçlerinin doğruluk yönetimi, online ödeme alan işletmeler ve son kullanıcının ödeme deneyimi için kritik hale geldi.

Dolandırıcılık önleme tedbirlerini ve güvenlik protokollerini her zaman gözden geçirdiklerini ve müşterilerine en güvenilir hizmeti sunmak için sürekli geliştirdiklerini vurgulayan Demir, şöyle devam etti: “Securartz markamız bizim markamızdır. altında Online ödeme süreçlerinin güvenliğini sağlamak için kullanılan 3D Secure güvenlik protokolüne uygun olarak geliştirdiğimiz yazılım ürünlerinden Access Control Server, Türkiye’nin önde gelen elektronik ödeme kuruluşlarından birinin hizmetine sunulmuştur. Ödeme sürecini güvence altına almak için Risk Bazlı Kimlik Doğrulama (RBA) kullanılarak uygulanan ödeme ağ geçidi ile Türkiye’nin ilk risk analizli sorunsuz sürecinin gerçekleştirilmesini dört gözle bekliyoruz. Ek doğrulamaya ihtiyaç duymadan risk hesaplama teknolojisinin kullanıldığı bu prosedür, ödeme işlemlerini gerçekleştiren kullanıcının hareketlerini ve özelliklerini analiz ederek dolandırıcılık girişimlerini tespit etmek için gerekli ek bilgileri sağlayarak son kullanıcının ödeme adımlarında zaman kaybetmesini engeller. Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri, yüksek performans beklentilerini karşılayacak 3DS Server ürünümüz için bizi tercih etti. Yakında süreçlerinde bizim analizimizi kullanmaya başlayacak.”

‘Başarılı işlem oranının yüzde 95’i geçmesi hedefleniyor’

Demir, Secureartz 3DS Server’ın Visa’nın son programı olan Digital Authentication Framework (DAF) uyumu sayesinde mutabakatlı işyerlerinde başarılı işlem oranlarını yüzde 95’in üzerine çıkarmayı hedeflediğini sözlerine ekledi. Dijital ödemelerde EMV 3D Secure teknolojisini kullandıklarını kaydeden Demir, “3D Secure, 3D Secure uygulamasının ne anlama geldiği noktasında malumunuz olduğu üzere online kart ödemeleri yapıldığında ek bir güvenlik katmanı sağlayan bir teknolojidir. son kullanıcı. Bu teknoloji, kart sahibinin kimliğini doğrulamak için üç boyutlu güvenlik protokolleri kullanır ve böylece kart sahibinin kartının kötüye kullanılmasını önler. Ancak, bu kimlik doğrulama adımları ödeme sürecini yavaşlattığı için sepet iptallerinin meydana gelmesi de yaygındır. EMV 3D Secure, 3D Secure teknolojisine benzer şekilde çevrimiçi ödeme süreçlerinde ek bir güvenlik katmanı sağlar. Ancak, EMV 3D Secure yapıları herhangi bir ek doğrulama gerektirmez. Bunun yerine, risk hesaplama teknolojisini kullanırlar. Bu teknoloji, ödeme işlemlerini gerçekleştiren kullanıcının hareketlerini ve özelliklerini analiz ederek dolandırıcılık girişimlerini tespit etmek için gerekli ek bilgileri sağlar. Güçlü kimlik doğrulama gereksinimlerini karşılayan EMV 3D Secure çalışmaları müşteri ile daha az etkileşim kurarken aynı zamanda dolandırıcılık süreçlerinin önüne geçerek kullanıcı deneyimini daha üst bir noktaya taşıyacaktır.

‘Ödeme anındaki aksaklıkları ve iptalleri başarılı bir işlem yönünde değiştirebiliriz’

Finartz uygulamalarının, şirketlere kullanıcı doğrulama ekosistemi içinde hizmet verdiğini, aynı zamanda kullanıcı arayüzü deneyimini kendilerine göre özelleştirmelerine olanak sağladığını belirten Demir, “Finansal kurumlar, uygulamalarımızı dış kaynak yerine tasarladıkları özelleştirilebilir entegrasyonlar ile ileriye taşımak için kullanabilirler. Hizmetler. Türkiye’de kartlı işlemlerin ret oranı %25 iken, limit yetersizliği, bağlantı hatası gibi sebeplerden kaynaklanan aksaklık ve iptalleri kişiye özel bir deneyim sunarak başarılı işlemlere çevirebiliyoruz” dedi. Güçlü kimlik doğrulama gereksinimlerini karşılayan EMV 3D Secure ürünleri ile müşteri ile daha az etkileşim kurduklarını, dolandırıcılık süreçlerini önlediklerini, kullanıcının daha akıcı ve güvenilir bir ödeme deneyimi yaşamasına yardımcı olduklarını kaydeden Demir, “Kurulumu tamamlıyoruz. Bu entegrasyonların yaklaşık 2 ay içinde. Operasyonun kolay olması ve kurulum sırasında Finartz’ın desteğinin devam etmesi, kamu bankalarına 3D Secure çözümleri alanında hizmet veren kuruluşların bile bizimle çalışma motivasyonunu artırıyor.”

‘Blockchain e-ticarette ödeme işlemlerini daha güvenli hale getirecek’

Önümüzdeki dönemde beklenen e-ticaret trendlerine değinen Demir, 2025 yılında dijital cüzdan ödemelerinde yüzde 53’e ulaşılmasının hedeflendiğini kaydetti. Taşınabilir cihaz kullanımındaki artışın tüketicilerin taşınabilir cihazlar üzerinden daha fazla alışveriş yapmasına neden olacağını belirten Demir, Demir, taşınabilir uyumlu e-ticaret site ve uygulamalarının daha da değer kazanacağının altını çizdi. Demir, e-ticaret sitelerinde kullanıcı deneyimini güzelleştirme, özelleştirme, teklif sistemleri, stok yönetimi ve dolandırıcılığı önleme gibi alanlarda yapay zeka ve makine öğreniminin kullanılacağını sözlerine ekledi. Blockchain teknolojisinin e-ticaret işletmelerinin ödeme süreçlerini daha güvenilir hale getireceğini söyleyen Demir, tedarik zinciri yönetimi, eser takibi gibi alanlarda da kullanılabileceğini söyledi.

habersusuz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu