Ekonomi

Pakistan Menkul Kıymetler Borsası aylık broker sıralama sistemini duyurdu

Pakistan Menkul Kıymetler Borsası (PSX) Perşembe günü, Ticaret Hakkı Sertifikası (TREC) sahiplerinin ve İhraç Danışmanlarının (CTI) faaliyetlerini teşvik etmeyi amaçlayan aylık bir komisyoncu sıralama sistemi başlattı. Daha fazla yatırımcı çekmesi ve ilk halka arzları (IPO’lar) çekmesi beklenen yeni strateji, komisyoncuları ve CTI’leri her ay yeni benzersiz kimlik numaralarına (UIN’ler), işlem ücretine ve işlem hacimlerine göre sıralayacak.

Bu ay başlatılacak sıralama sistemi, yeni UIN’lere göre ilk on aracı kurum, işlem değeri ve işlem hacimleri gibi kategorileri içerecek. Bu duyurular arasında ay içinde başlatılan halka arzlar da yer alacak.

Aylık sıralama sistemine ek olarak PSX, yıl sonu için yıllık bir ödül töreni de planlıyor. Komisyoncuların bu sıralamalara ve ödüllere ulaşmak için hizmetlerini ve operasyonlarını iyileştirmeleri teşvik edilmektedir. Kazananlar, artan pazar prestiji ve güvenilirliği, PSX platformlarında medyada geniş yer bulma, yeni müşteri akışı, yenilikçi uygulamaları sergileyen bir platform ve her zaman optimizasyon teşviki gibi birçok fayda bekleyebilirler.

Duyuruda ayrıca yeni UIN’ler sıralamasında ilk kategoride JS Global Capital Ltd, Ktrade Securities Ltd ve Arif Habib Ltd’nin başı çektiği açıklandı. İkinci kategori, hem hazır hem de teslim edilebilir vadeli işlem sözleşmeleri piyasalarında faaliyet gösteren mutlak değere göre ilk 10 şirketi listeliyor. Üçüncü kategoride ise aylık işlem hacimlerine göre ilk 10 aracı kurum belirleniyor ve MRA Securities Ltd, Growth Securities Ltd ve AKD Securities Ltd başı çekiyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu