Haber

SADAT’tan CHP’ye: ‘Yargıda hesap vereceğiz’

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Körfez yarışına girmesine gelen tepkilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu iş forumuna katılmalarının çok olağan olduğunu belirten SADAT, CHP’yi hedef alarak “yargı önünde hesap vereceklerini” söyledi.

SADAT Savunma A.Ş. Hukuk Müşavirliği’nden yapılan açıklamada CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde SADAT’a yönelik yapılan tüm eleştirilerle benim hiçbir ilgim yok. SADAT CEO’su Melih Tanrıverdi, Suudi Arabistan’daki heyette bulunuyor. Heyet ile temas halindedir. “İş formasına katılıyor ve beyefendinin referansı Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözleri üzerine açıklama yapıldığı kaydedildi.

‘BAŞARIYI GÖLGELEME GİRİŞİMİ’

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’na Türkiye’de farklı branşlarda faaliyet gösteren çok sayıda şirketin yöneticisi katıldı ve ülkemiz yararına birçok branşta iş birliği anlaşmaları imzalandı. İki ülke arasındaki Savunma Sanayii Hizmet Daire Başkanlığı’ndaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen foruma SADAT A.Ş.’yi temsilen İcra Kurulu Başkanımız Melih Tanrıverdi katıldı. Nitekim bu kapsamda Suudi Arabistan Krallığı, Katar Devleti, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye Cumhuriyeti arasında Savunma Sanayii alanında kapsamlı bir iş birliği anlaşması imzalandığı kamuoyuna duyuruldu.”

CHP’yi hedef alan SADAT, yaptığı açıklamada, “Savunma Sanayii Hizmet Sektöründe ülkemizi temsil eden iş insanlarımızın DEİK İş Forumları’nda bir siyasi parti tarafından açıktan hedef gösterilmesi, ülkemizin Türkiye’deki kazanımlarına gölge düşürme girişimidir. bu sektör Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı bir sermaye şirketi olan SADAT ile ilişkilendirmek son derece asılsız bir girişimdir” dedi.

“Bir iş forumuna katılmalarının son derece olağan” olduğunu kaydeden SADAT, CHP’ye “yargı önünde hesap vereceklerini” bildirdi. (HABER MERKEZİ)

haberbahcesaray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu