Haber

Sındırgı’nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlama programı Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Zafer Oktay, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve vatandaşlar, Hükümet Konağı’ndan başlayarak kortej halinde yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanı.

Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşma yapan Yavaş, bölgenin düşman işgalinden kurtuluş sürecinde kahramanlık göstererek şehit olanlara rahmet diledi.

Geçmişte Kuvayimilliye kahramanlarının başlattığı Kuvayimilliye ruhunun her zaman canlı kaldığını belirten lider Yavaş, “Burada belki büyük savaşlar olmadı ama büyük savaşları engelleyen çok güzel mücadeleler vardı. O ruhtu. Darbeleri önleyen Türk milletidir. O yılları o günün şartlarına göre düşünmek gerekir. “Bu güne geldiğimizde, ecdadımızın bu ülkeyi vatan edindiği bu güne geldiğimizde biz de, evlatları şehitlerimiz rahat uyusun ki vatanımızı koruyalım. Geçmişimizi unutmuyor, geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

Balıkesir Bakım Okulu Komutanlığı Bölge Bandosu konser verdi ve gösteri sundu.

Kutlama programı Sındırgı Belediyesi’nin halk oyunları gösterisi ve şehitler için okunan dua ile sona erdi.

konyaalti-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu