Haber

Ahmet Ağaoğlu kimdir, kaç yaşında, nerelidir? Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti?

Ünlü iş adamı Ahmet Ağaoğlu, son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri. Uzun süredir Trabzonspor Kulübü’nün başkanlığını yapan Ağaoğlu’nun istifa haberi futbol camiasını şaşırttı. Ağaoğlu’nun görevi bırakmasının nedeni birçok kişi tarafından araştırılıyor. Türkiye Golf Federasyonu’nun da lideri olan iş insanının hayatı ve mesleği merak ediliyor. Peki Ahmet Ağaoğlu kimdir, kaç yaşında, nerelidir? Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti? Detaylar içeriğimizde…

Ahmet Ağaoğlu kimdir?

Tam adı Ahmet Ali Ağaoğlu olan iş adamı, 27 Haziran 1957’de Trabzon’da doğdu. Aslen Trabzonlu olan Ağaoğlu, lise eğitimi için İstanbul’a geldi. Lise eğitimine ilk olarak Kabataş Erkek Lisesi’nde başladı. Daha sonra dört farklı okulda eğitim gördü.

Liseden sonra İstanbul Üniversitesi Denizcilik Fakültesine girdi ve 1979 yılında mezun oldu.

Kurduğu denizcilik şirketi ile yaklaşık 6 yıl gemicilik hizmeti verdi. Günümüzde şirket ağırlıklı olarak gemi işletmeciliği alanında faaliyet göstermektedir. 1990’lardan sonra golf ile ilgilenmeye başladı.

2000 ve 2008 yıllarında Türkiye Golf Federasyonu Başkanlığı’na seçildi. Türkiye Golf Milli Takımı’nın kuruluşunda rol aldı.

2018 yılında yapılan seçimlerde Trabzonspor’un 17. başkanı seçilerek eski lider Muharrem Usta’nın yerine göreve başladı. 2021 yılında Kulüpler Birliği Başkanlığına atandı.

Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti?

Uzun yıllar Trabzonspor Kulübü’nün yönetici kadrosunda yer alan ve 2018 yılından bu yana Trabzonspor Kulübü’nün başkanlığını yürüten Ahmet Ağaoğlu, 3 Mart 2023 tarihinde görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ağaoğlu ”Yönetim Kurulumuz toplantımızda ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle Olağanüstü Genel Kurul’un 2 Mart 2023 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Bu kararın kulübümüze ve camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Genel Kurul kararı talep eden arkadaşlarımızın süreci sağlıklı bir şekilde yürüttükleri ve kongreye rahat bir çalışma içinde hazırlandıkları kanaatiyle Trabzonspor Kulüpler Birliği Başkanlığı prestijinden ve bağlı şirketlerimizdeki görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım. çevre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu