Haber

Arzu’nun buz pateni hayali Mersin’de gerçek oldu

Mersin’in Silifke ilçesinde, 5 yıl önce “Friedreich ataksisi” (sinir sisteminde ilerleyici hasar, yürüme bozukluğu ve konuşma yetisinin kaybına neden olan bir hastalık) nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden 23 yaşındaki Arzu Demir’in rüyası. ), buz pateni yapmak, belediye grupları tarafından gerçekleştirilmiştir.

Atayurt Mahallesi’nde oturan Demir, Toros Mahallesi’nde üretimi tamamlanan buz pateni pistinin halka ücretsiz olarak hizmet vermeye başladığını öğrenerek fotoğraf çektirerek ‘buz pateni’ hayalini gerçekleştirmek için belediyeye gönderdi.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, grupların talebi üzerine genç kızı evinde ziyaret ederek ailesiyle görüştü.

Altunok’un bir süre sohbet edip rüyasını dinlediği Demir, belediye aracıyla buz pateni pistine götürüldü.

Tekerlekli sandalyesiyle Altunok’un yardımıyla pisti dolaşan Demir’e buz patenleri giydirildi.

Ayakta durabilmesi için ekiplerin desteğini alan Demir, bir süre pistte vakit geçirmenin heyecanını yaşadı.

Silifke Belediye Başkanı Altunok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arzu’nun buz pateni pistinde keyifli bir gün geçirdiğini belirterek, “Gönderilen video bilgisini alır almaz çok duygulandım, mutlu oldum. Arzu’nun kayak yapma hayalini gerçekleştirmek için buraya geldik. Onun hayalini gerçekleştirebildiysek, sevincine neşe katabildiysek ne mutlu bizlere.” dedi.

Arzu Demir de hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Demir’in babası Hasan Demir de çok özel bir gün geçirdiklerinden bahsederek, “Çocuklarımın mutluluğu her şeye değer. Bugün onların yüzünü güldüren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedim.

korfez-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu