Haber

Bodrum’da çarptığı genç kızı felç eden Amerikalı sürücüye 3 yıl hapis cezası verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ezgi Aydındağ’a (21) aracıyla çarpıp felç olan Amerikalı Reginald Patrice Thevenin (37) hakkında 2,5 yıl sonra karar çıktı. Mahkeme, sanığa ‘taksirle yaralama’ suçundan istinaf yolu açık 3 yıl hapis ve karar kesinleşinceye kadar yurtdışına çıkış yasağı cezası verirken, sanığın cezasında herhangi bir indirim yapılmadı.

Kaza, 1 Temmuz 2021’de Güvercinlik Mahallesi’nde meydana geldi. NATO’da helikopter teknisyeni olarak görev yapan ABD vatandaşı Reginald Patrice Thevenin, Ankara’daki görevinin bitmesinin ardından tatil için Bodrum’a geldi. Thevenin’in kullandığı otomobil, Güvercinlik’te yaya geçidini geçmeye çalışan Ezgi Aydındağ’a çarptı. Kazada yaralanan Aydındağ hastaneye kaldırıldı. Ağır bir ameliyata alınan Ezgi, uzun bir tedavi ve rehabilitasyon sürecinden geçti. ABD vatandaşı Thevenin, ifadesinin ardından serbest kaldı. Thevenin süreç boyunca tutuksuz yargılandı. Yaklaşık 2,5 yıldır tedavi gören Ezgi Aydındağ felç oldu. Bu süreçte AHBAP ve Haluk Levent de genç kızın tedavisine destek verdi.

Bilirkişi raporuna göre, hakkında kasten yaralama ihtimali nedeniyle iddianame hazırlanan sanık Thevenin’in trafik ihlali yaptığı ve esaslı kusurlu olduğu ortaya çıktı. Maddi ve manevi olarak zor günler geçiren Aydındağ ailesi, evini satmak zorunda kaldı. Ezgi’nin tedavisi için günlük 5 bin TL harcandığı bildirildi.

Bugün 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanık Reginald Patrice Thevenin, müşteki Ezgi Aydındağ, annesi Fikriye Aydındağ, babası Hüseyin Aydındağ, yakınları ve parti avukatları katıldı. Duruşmada konuşan sanık beraat talebinde bulundu. Karar için duruşmayı 5 dakika erteleyen mahkeme, sanığa ‘taksirle yaralama’ suçundan verilen 3 yıl hapis cezası ve yurttan çıkış yasağının sanığa herhangi bir indirim uygulanmadan devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca Thevenin’in ehliyetine 2 yıl süreyle el koydu ve cezanın para cezasına çevrilmesine gerek olmadığına karar verdi.

“Acılarım 3 yıl sonra bitmeyecek”

Ezgi Aydındağ, sanığa verilen ceza kararı nedeniyle mahkemeye teşekkür ederek, “Hakimin inisiyatifine minnettarım çünkü herkes her zaman böyle davranamayabilir. Bu bana yetmez, hiçbir şey değil. şu an cezalandırılıyor, şu an ağlıyor ve kendine bir çözüm bulması beni hala üzüyor.” “Biraz rahatlatıyor. 3 yıl sonra her şey bitebilir ama 3 yıl sonra acılarım bitmeyecek” dedi.

Ezgi’nin babası Hüseyin Aydındağ da kararın kendilerini rahatlattığını belirterek, “Karar beklentilerimizin altında ama tabii çok şükür. Yargı süreci 1,5 yıl daha sürebilir, muhtemelen istinaf mahkemesine itiraz edecekler” dedi. Uluslararası yasağın yanı sıra yaklaşık 3 yıl hapis cezası aldı, ceza onaylanırsa serbest kalacak.” “Yargıtay sonucunu bekleyeceğiz. Bu karar bize biraz huzur verdi. En azından yurtdışına çıkıp kaybolmasın. Artık peşimizden gelsin, denedik, mücadele ettik” dedi.

Trafik cezalarının daha caydırıcı olması gerektiğini belirten anne Fikriye Aydındağ, “Herkes 3 yıl yatıp çıktıktan sonra hayatına devam edebilir. Ezgi’nin ve bizim hayatımız 3 yıl sonra da böyle devam edecek. Normal şartlarda en iyisini o aldı. Ceza var ama yeterli değil.” Şöyle konuştu: – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu