Haber

Birlik ve Dayanışma Birliği, Anayasa Mahkemesi’nin sendikalara üye olma şartının kaldırılmasına ilişkin kararını değerlendirdi

Birlik ve Dayanışma Sendikası, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmeleri için yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olmalarını zorunlu kılan düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’nce (AYM) iptal edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Sendika, sağlık çalışanlarını davet etti: “Geçen yıl aile hekimliği alanında kazandığımız 500’ün üzerinde vakayla, aile hekimliği alanında söz sahibi olduğumuzu ve olacağımızı dostlarımıza ve düşmanlarımıza göstermiş olduk. Birlik olup güzel günlere yürüyelim. dayanışma.”

Anayasa Mahkemesi, 18 Ocak’ta 7429 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’da kamu görevlilerinin yüzde 2’yi aşan sendikalara üye olma kuralını getiren düzenlemeyi iptal etti. Toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanmak için eşik. Birlik ve Dayanışma Birliği, söz konusu karara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

“Birlik ve Dayanışma Birliği olarak 10 yılı aşkın süredir doktorların ve sağlık çalışanlarının haklarını her ortamda savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Sağlıksen’in tüm çabalarına rağmen sağlık dışında her işle uğraşan Sağlıksen, Sendikacılık ve Dayanışma Birliğimiz 2 yıldır gerçek sendikacılığın önünde engel oluşturmak amacıyla yüzde 2 barajının uygulandığı bir konuma gelmiş, 20. yüzyılda bile üye sayısını artırarak büyümeye ve güçlenmeye devam etmiştir. 8 aydır alanda çalışan tüm aile hekimlerine gür sesimizle sesleniyoruz: Hak arayan ve savunan Birlik ve Dayanışma içinde buluşalım. Toplu pazarlık masasında sizi satan Sağlıksen’den vazgeçin, tüm haklarınız için birlikte hareket edelim. Birlik ve Dayanışma Birliği olarak son bir yılda aile hekimliği alanında kazandığımız beş yüzden fazla vakayla aile hekimliği alanında lider olduğumuzu ve olacağımızı dost ve düşmanlarımıza gösterdik. Birlik olup dayanışma içinde güzel günlere yürüyelim.”

haberortakoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu