Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Can Atalay’ın milletvekilliğinden düşürülmesini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Personel Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın görevden alınmasına ilişkin, “Yapılan iş tamamen Anayasa’ya aykırıdır, büyük bir gaflet, büyük bir yanılgı vardır.” değerlendirmesini yaptı.

Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği Cem Eren Kültür Merkezi açılışı ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’u anma törenine vardığında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘İYİ Parti’nin Eskişehir’de AK Parti’yle tuhaf ilişkileri olduğunu’ ima eden bir konuşma yaptığınızı söyledi. ‘Eski Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’na sorun, CHP Meral Akşener ve arkadaşlarına 1 lira yardım yaptı. bunu o mu yaptı?’ “dedi. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusuna Özel, “Bu konuşmaya çok şaşırdım. İki olasılık var. Olasılıklardan biri Sayın Başkanımızın ciddi şekilde yanıltılmış olmasıdır. İkincisi Sayın Başkan bizimle kavga etmek istiyor. Sayın Başkanla kavga etmeyeceğim. Bunun kimseye faydası yok.” diye cevap verdi.

Eskişehir’de yaptığı konuşmada “İYİ Parti’den milletvekili seçilen kişinin AK Parti’ye geçmesini” eleştirdiğini belirten Özel, “‘Saray birlikte olduğumuz kişileri sunar’ dediğimde” Geçmişte bazı fırsatlar yaratarak’ derken AK Parti’nin Eskişehir’deki adayını kastetmiştim, ne demek istiyorum?” “Sayın Kemal’e ya da bir başkasına sormama gerek yok. Meral Hanım’ın bizzat kendisinin ve partisinin konuştuğu konularda şerefine ve bilgeliğine kefilim. Bu konuda hiçbir şey yok. Mesele bir yanlışın düzeltilmesidir. benim açımdan yanlış anlaşılma.” sözlerini kullandı.

“Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” Özel, soru üzerine şunları söyledi:

“Yapılan çalışma tamamen Anayasa’ya aykırıdır, büyük bir gaflet vardır, büyük bir yanılgı vardır. Hatanın kendisi budur, Anayasa ne diyor: ‘Kesinleşmiş karar okunursa…’ Kesinleşmiş karar okundu mu? Kararı oku Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan kararıdır. Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan Yargıtay kararını okuyunca milletvekili üyeliği kaybeder mi? Doğru dürüst bilinçlerini kaybetmişler, ne olduğunu bilmiyorlar. Yapıyorlar. Daha katı hale gelen ilk derece mahkemesinin kararı okunursa kaybolur. Okutamaz, kesinleşmediği için Anayasa Mahkemesi kararı bozdu. Anayasa Mahkemesi dedi ki: ‘Hak ihlali var’ Kişisel bir karar olduğu için iptal edildi.

Duruşmayı durduracaksınız, onu serbest bırakacaksınız, bir sonraki milletvekili olacak. Ama şimdi o kadar kontrolsüz ve hukuksuz hale geldiler ki, Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Yargıtay’ın ilk kademe mahkemesine ‘doğru olanı yaptınız’ kararını okutarak parlamentodaki sandalyelerini kaybediyorlar. . Yani inanılır gibi değil… Dışarı çıkıp bana vanilyalı kek tarifini okutsalar Anayasa’ya daha uygun olur. Milli iradenin tezahürü olan dev Meclis kimin elindedir? Dün Bekir Bozdağ’ın elinde yapılanlar bir Anayasa katliamıdır. Bu anlaşılmaz.”

“Atalay kararıyla ilgili ileriye dönük bir eylem planınız var mı?” Özel, soruya yanıt olarak hazırlıklarının olduğunu ve önümüzdeki hafta sonu miting yapmayı planladıklarını söyledi.

“Billboard meselesi beni şaşırttı”

“İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in ‘seçim kampanyası için hazırladıkları afişler billboard şirketiyle anlaşmaya vardıkları halde CHP yönetimindeki İstanbul ve Ankara’ya asılmadı’ açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” Soru üzerine Özel, “Billboard konusunu ben de duydum, şaşırdım. Sorup öğreneceğim. Yapabileceğim bir şey varsa derhal çözülmesi gereken gerekli müdahaleyi yaparım” dedi. ” söz konusu.

“Mustafa Sarıgül’ün Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacağı söyleniyor. Bu konuda değerlendirmeniz nedir?” Özel, soruya yanıt olarak bu konuda henüz bir karar alınmadığını kaydetti.

“Siyasi tartışmalar yapması normal.”

“DEM Partili Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacağı söyleniyor. Böyle bir durum Ekrem İmamoğlu’nu etkiler mi?” Özel, soru üzerine, “Sayın Demirtaş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve hukuka göre her vatandaşın yapabileceği siyasi iddialarda bulunması son derece normaldir. Sayın İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçilmiş bir belediye başkanıdır. 2019 seçimlerinde İstanbul ittifakı kendisini seçenleri memnun etti. Onun başarısını veya başarısızlığını değerli bir hanımefendinin adaylığı üzerinden değerlendirmek nezaketsizlik olur.” o cevapladı.

“İzmir’de açıklanan ilçe adaylarına tepkiler” sorulduğunda Özel, aday listelerinin tarihin en az tepki alan listeleri olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu