Ekonomi

Equifax’ın gelir artışı mortgage piyasasındaki olumsuzluklara rağmen devam ediyor

ATLANTA – Küresel bir veri, analiz ve teknoloji şirketi olan Equifax Inc. (NYSE: EFX), zorlu bir mortgage piyasasıyla karşı karşıya olmasına rağmen 2024 yılının ilk çeyreğinde gelirini %7 artırarak 1,389 milyar dolara yükselttiğini açıkladı.

Şirketin bu çeyrekteki düzeltilmiş hisse başına kârı (EPS) 1,50 dolar olarak gerçekleşerek analist beklentilerini 0,06 dolar aştı, ancak gelir 1,4 milyar dolarlık konsensüs tahmininin biraz altında kaldı.

Equifax’ın ilk çeyrekteki performansı, USIS ipotek kredi sorgulamalarının %19 oranında azalmasına rağmen, ipotek dışı yerel para birimi gelirindeki %9’luk güçlü büyüme ve ABD ipotek gelirindeki %6’lık artışla dikkat çekti.

Şirketin Uluslararası segmenti de raporlanan bazda %13’lük önemli bir gelir artışı ve yerel para birimi bazında %20’lik bir artış kaydederken, organik yerel para birimi gelir artışı %6 olarak gerçekleşti.

Equifax CEO’su Mark W. Begor, şirketin EFX2026 stratejik önceliklerine yönelik güçlü uygulamasının altını çizerek, gelir artışını yeni ürün inovasyonu ile yapay zeka ve makine öğrenimi yeteneklerine bağladı. Begor, “İlk çeyrekte Equifax gelirinin yaklaşık %80’ini oluşturan mortgage dışı işimiz, yerel para biriminde %9’luk çok güçlü ve geniş tabanlı bir gelir artışı sağladı” dedi.

Kazancın olumlu olmasına rağmen, Equifax’ın hisse senedi, muhtemelen gelirin kaçırılması nedeniyle, kazanç açıklamasının ardından % -1,54’lük hafif bir düşüş yaşadı. Şirket, %8,6’lık bir artışı temsil eden 5,720 milyar dolarlık gelir ve 7,35 dolarlık düzeltilmiş EPS için orta nokta beklentisiyle 2024 yılının tamamı için beklentilerini koruyor.

İleriye bakıldığında Equifax, 2023’teki %34’lük düşüşe kıyasla, 2024 ABD ipotek kredisi sorgulamalarında mevcut çalışma oranlarıyla tutarlı olarak yaklaşık %11’lik bir düşüş bekliyor. Şirket, yeni ürünlere, verilere, analitiklere ve yapay zeka yeteneklerine yatırım yapmaya devam ettikçe daha yüksek marjlar ve serbest nakit akışı öngörerek uzun vadeli gelir artışı çerçevesine olan güvenini korumaktadır.

Bu finansal özet, Equifax’ın 17 Nisan 2024 tarihli basın bülteninde sağladığı bilgilere dayanmaktadır ve şirketin ilk çeyrek performansını analist tahminleriyle ve geçen yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu