Haber

Hindistan Başbakanı Modi, ülkesinin G20 dönem başkanlığının kapsayıcı olacağını belirtti

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin G20 periyot başkanlığının “kapsayıcı, hırslı, kararlı ve eylem odaklı” olacağını söz etti.

The Hindu Gazetesi’nin haberine göre, Modi, Endonezya’nın Bali Adası’nda düzenlenen törenle G20 dönem başkanlığını Devlet Başkanı Joko Widodo’dan devraldı.

Modi, merasimde yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük ekonomilerinden Hindistan’ın G20 liderliğine umutla bakıldığına işaret ederek, kendi periyotlarının “kapsayıcı, hırslı, kararlı ve eylem odaklı” olacağını vurguladı.

Hindistan’ın dünyanın jeopolitik tansiyonlar, ekonomik sakinlik, güç fiyatları ve Kovid-19 salgınının uzun periyodik tesiriyle “mücadele ettiği” bir periyotta liderliği aldığına işaret eden Modi, “kadın liderliğinde kalkınmaya” öncelik verecekleri ve ülkenin farklı farklı noktalarında yaklaşık 200 toplantı düzenleyeceklerini kaydetti.

Modi, İngiltere Başbakanı Sunak’la görüştü

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Modi’nin İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın da aralarında olduğu çok sayıda liderle bir araya geldiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, Modi, bu görüşmede, mevkidaşıyla “ticaret, savunma ve güvenlik” konularını ele aldı.

Sunak ise basına yaptığı açıklamada, İngiltere-Hindistan Serbest Ticaret Anlaşması’na bağlı olduklarını lakin ticaret mutabakatlarını “doğru şekilde” yapabilmek için vakte muhtaçlık olduğunu söz etti.

Sunak, İngiltere’nin Hint asıllı ilk Başbakanı olması dolayısıyla Hint halkının gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

Hindistan liderliğindeki G20 zirvesinin başkent Yeni Delhi’de 9-10 Eylül 2023’te yapılması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu