Haber

İran, Türkiye’ye sağlık ve insani yardım taşıyan 2 uçak daha gönderdi

İran, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenenler için Türkiye’ye sağlık ve insani yardım taşıyan 2 uçak daha gönderdi.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 7 Şubat’tan bu yana İran’dan Türkiye’deki deprem bölgelerine arama kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, insani yardım malzemeleri ve 2 sahra hastanesini taşıyan 7 uçak gönderildi.

Bu kapsamda İran’dan sağlık ve insani yardım malzemesi taşıyan 2 kargo uçağının daha gönderildiği ve yardımların artarak devam edeceği belirtildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından İran, 8 tonluk insani yardım taşıyan iki uçakla arama köpekleri ile 6 arama kurtarma operasyon timi, 3 sağlık görevlisi ve 1 acil durum timi oluşan 80 kişilik bir timi Türkiye’ye gönderdi.

10 Şubat’ta bir sahra hastanesi, 46 kişilik bir sağlık ekibi ve insani yardım yüklü 3 İran uçağı Gaziantep ve Adana’ya gelmişti.

İran bugüne kadar arama kurtarma, sağlık ve acil durum ekiplerinden oluşan 126 kişilik bir sahra hastanesini 26 ton sağlık ve insani yardım malzemesi taşıyan 5 uçakla Türkiye’deki deprem bölgesine teslim etti.

İran’dan gelen arama kurtarma ve sağlık ekipleri Gaziantep’in İslahiye ilçesinde ve Adıyaman’da çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu