Ekonomi

Merkez Bankası bağışı 2022 karından yapacak

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ekran ve radyolardan ortak yayın başlatıldı. “Türkiye Tek Yürek”Yardım kampanyasında depremzedeler için bağış yağmuru yağdı.

Programın moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şıkel ve Tümer Gerçek yaptı.

Yardım kampanyası programında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 30 milyon liralık bağışı sosyal medyada gündem oldu.

TCMB kaynağının Reuters’e verdiği bilgiye göre, bankadan depremzedeler için 30 milyar TL bağış “Bankanın 2022 bilançosu elde edeceği kârdan karşılanacak”.Böylece banka, Nisan ayında yapılacak Genel Kurul ile Hazine’ye aktaracağı 2022 yılı kârının 30 milyar TL’sini depremzedelere tahsis etti.

99 DEPREM VE PANDEMİDE YAPARDI

Deprem için dün televizyonlardan yapılan ortak yardım yayınında 115 milyar liranın üzerinde bağış toplandı. TCMB ise 30 milyar TL ile bu bağış kampanyasına en fazla bağış yapan kurum oldu. TCMB daha önce 1999 depremi ve pandemi döneminde bağış yapmıştı.

Banka, varsa bir önceki yılın kârını genel kurulla birlikte genellikle Nisan ayında Hazine’ye aktarır.

Banka geçen yıl bu kapsamda Hazine’ye 50 milyar TL aktarmıştı. TCMB’nin 2022 yılı kârı henüz açıklanmadı ancak ekonomistler öncü bilgilerden yola çıkarak bankanın tahminen daha yüksek bir tutarla 40-50 milyar TL civarında kâr elde edebileceğini hesaplıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu