Haber

Rus Komedyenlerin Şaka Çağrısı İtalya Başbakanı Meloni’nin Danışmanının İstifa Etmesine Neden Oldu

Geçtiğimiz eylül ayında İtalya’da Başbakan Meloni, iki Rus komedyenin şaka çağrısına maruz kalmıştı. Başbakanlık tarafından doğrulanan habere göre, ülkede skandal yaratan olaydan Başbakan’ın diplomatik danışmanı Talo sorumlu tutuldu. Detaylar içerikte!

Kaynak:https://tr.euronews.com/2023/11/03/it…

Geçtiğimiz günlerde İtalya’da Rus komedyenlerden gelen bir telefon, bir hükümet yetkilisinin istifasına neden oldu.

Afrikalı diplomat gibi davranan iki Rus komedyen, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Ukrayna’daki savaş ve yasadışı göç hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık’tan, söz konusu telefon görüşmesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Afrikalı liderlerle yapılacak toplantılar öncesinde gerçekleştiği belirtildi.

Komedyenler Meloni’ye kendilerini Afrika Birliği Komisyonu’ndan biri olarak tanıttı.

Ancak telefon görüşmesi sadece bir şakaydı. Gerçek isimleri Vladimir Kuznetsov ve Alexei Stolyarov olan Rus komedyenler, 13 dakikalık telefon görüşmesini Eylül ayında Kanada’nın video paylaşım platformu Rumble’da yayınladı.

Telefon görüşmesinin internette yayınlanması İtalya’da skandal olarak nitelendirildi. Başbakan Meloni, “Konu iyi ele alınmadı, hepimiz üzgünüz, Büyükelçi Francesco Talo bu işin sorumluluğunu üstlendi.” dedi.

Skandalın sorumluluğunu üstlenen Meloni’nin diplomatik danışmanı Büyükelçi Francesco Talo, olayın ardından istifa etti.

Büyükelçi Francesco Talo’nun istifası hükümette büyük ses getirdi. Çünkü 65 yaşındaki deneyimli diplomat Talo gelecek yıl emekli olacaktı.

Kariyeri boyunca İtalya’nın NATO, İsrail, Afganistan ve Pakistan büyükelçiliğini yapan Talo’ya yaptıkları telefon şakasıyla iki Rus komedyenin deyim yerindeyse başına bela açtığını söylemek yanlış olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu