Haber

Seçimlerde Dengeleri Değiştirecek Gelişme: Yeniden Refah ile AK Parti Arasındaki Görüşmeler Bozuldu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile ittifak görüşmelerinin sonlandırıldığını duyurdu.

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakına destek verdi.

Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs 2023’te yapılan seçimlerde 1 milyon 527 bin 48 oy alarak yüzde 2,8 oyla 5 milletvekilini Meclis’e sokmayı başardı.

Yeniden Refah yeni bir parti olmasına rağmen özellikle bazı bölgelerde ulaştığı yüksek oy oranlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

31 Mart’ta AK Parti’ye destek verip vermeyeceği merak konusu olan Refah Partisi’nden bugün ittifak görüşmelerine ilişkin açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile ittifak görüşmelerinin sonlandırıldığını duyurdu.

AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediyesi’ni istediği yönündeki iddiaları yalanlayan Kılıç, şunları söyledi: “AK Parti ile ittifak görüşmeleri devam etmiyor. Heyetler arası görüşmeler kesintiye uğradı. Randevu olmadı. Bizim hiçbir talebimiz olmayacak.” veya girişimler.”

Kılıç şöyle devam etti:

‘Siyaset müzakereye açık olmak, işbirliğine kapıları açık tutmak demektir. Eskilerin dediği gibi siyasette 24 saat bile uzun bir süre. ‘Durumumuzu bir şeyler almaya çalışmak olarak özetlemekten rahatsızız.’

guneysinirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu