Haber

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve 3 arkadaşı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi

TÜRKİYE’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve 3 arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Türkiye saatiyle 13.47’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi. Taksim’de kurulan çadırdan yerli ve yabancı turistler tarihi anlar izledi.

Axiom-3 (Ax-3) misyonu kapsamında uzaya giden Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve 3 arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Türkiye saatiyle 13.47’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Taksim Meydanı’nda kurduğu çadırdan tarihi yolculuk ve kaynaşma anı ilgiyle takip edildi. 4 kişilik mürettebat, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 günlük bir görev gerçekleştirecek. Burada 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirilecek.

Taksim Meydanı’nda kurulan çadıra gelenler, önce tarihi yolculuğun görüntülerini izledi, yanaşma saatini bekledi. Kenetlenme anı yaklaşırken Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan gelen canlı yayın çadırın duvarına yansıtıldı. O tarihi anlar ilgiyle birlikte izlendi.

“BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YAPILACAK”

Uzayda yapılacak 13 bilimsel araştırmadan birini yürüten Dr. Cihan Taştan, “Alper Gezeravcı’nın burada gerçekleştireceği 13 bilimsel görevden birinin lideriyim. Üsküdar Üniversitesi’nde kanser genetiği okuyoruz. Alper Gezeravcı bu çalışmaların genetik profilleri için uzayda da örnekler toplayacak. Birkaç saat kaldı. Yakında Uluslararası Uzay İstasyonu’na “Birazdan onları bekliyor olacağız. Dualarımız Alper Gezeravcı ile” dedi.

“BURSA’DAN GELDİK”

Uzaya ilgi duyduğunu ve uzaya gitmek istediğini belirten Asım Çınar Sur, “Bursa’dan İstanbul’a geldim. Uzaya ilgim var. Burayı merak edip buraya geldim. Sanırım ülkemiz bu konuda çok çalıştı. bunu başardılar ve bugün de başardılar.”

“KİŞİNİN GÖĞÜSÜ İYİLEŞİYOR”

Özgür Sur, “Ülkemizle gurur duyuyoruz. Bunlar güzel aktiviteler. Gençlere ve geleceğe ışık tutan hareketler. Bence çok güzel. İnsana gurur veriyor. Bunu görmek, izlemek istedik.” “

haber-eldivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu