Haber

Hırvatistan Dünya Kupası’nda yarı finalde

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Hırvatistan, Brezilya’yı penaltılarda 4-2 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Brezilya ile Hırvatistan, Katar’daki Education City Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Michael Oliver’ın düdük çaldığı karşılaşmanın normal süresi 0-0 sona erdi. Uzatmalara giden maçta Brezilya, 105+1’lik dakikada Neymar ile öne geçmeyi başardı. Ancak Hırvatistan 117. dakikada Petkovic ve Neymar’a karşılık vererek maçı penaltılara taşımayı başardı. Seri penaltı atışlarının ardından Hırvatistan Brezilya’yı 4-2 mağlup etti. Hırvatistan’da Vlasic, Majer, Modric ve Orsic cezaları değerlendirdi; Brezilya’da Casemiro ve Pedro fileleri temizlerken, Rodrygo ve Marquinhos penaltıdan yararlanamadı. Hırvatistan bu sonucun ardından Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen takım oldu.

NEYMAR, PELE’NİN REKORUNU PAYLAŞTI

Seri penaltı atışları sonrasında 1-1 berabere kalarak yarı finalist olduğu belirlenen maçta Neymar, takımının tek golünü 105. dakikada atarak Brezilya tarihinin en golcü oyuncusu Pele’nin rekoruna ortak oldu. fazla mesai süresi. 30 yaşındaki oyuncu, uzatma periyodunda Hırvatistan’a attığı golle toplam 77 gol atarak Pele’yi yakaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu