Haber

Skandal Canlı Yayını Açıkladı: “13-14 yaşındakileri gece kulüplerine götürüyorlardı”

İYİ Parti Genel Lider Danışmanı Turhan Çömez’in canlı yayında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. İstanbul Bahçelievler’de bir anaokulundan bahseden Çömez, ‘İstanbul’da 13-14 yaş arası çocukları gece kulüplerine götürdüklerini’ savundu.

TELE1’de yayınlanan ‘Açıkça’ programına konuk olan Turhan Çömez’in açıklamaları şöyle:

‘Milletvekili olduğum dönemde yani 2006’da… İstanbul Bahçelievler’den tebligat geldi. İhbarı yapan Bahçelievler anaokulu müdür yardımcısı terbiyeli, aklı başında bir insan. Beni medyadan tanıdığını belirterek ‘Burada çok ciddi bir durum var’ dedi ve görüşmek istedi. Bir gece uyandım ve İstanbul’a geldim. Onunla tanıştık. Bahçelievler anaokulunda yaşanan korkunç olaylar zincirini anlattı. ‘Anlıyorum ama bana bunu göstermelisin’ dedim.

Sabah 9:00’da eve gittim. Çocuklarla konuştum, o gece görevde olanlarla konuştum. O gece 33 kız yurtta yoktu. Çocuklar, ‘Bazı yapılar gelip buradan arkadaşlarımızı alıyor. İstanbul’daki bazı gece kulüplerine götürüyorlar.’ 13-14 yaşlarında çocuklar bunlar… Bazen sabah geliyorlar, bazen gelmiyorlar. Uyuşturucunun gece kullanıldığını söylediler. Korkunç bir resimdi.’

“Kimi hamile kaldı, kimisi başka yerde doğurdu, doğan çocuklar başka yurtlara nakledildi, yurtta uyuşturucu kullananlar var ve bu çocuklar Taksim’de gece saatlerinde bazı barlara götürülüyor. bazı temeller.”

Ben bir siyasetçiyim ama aynı zamanda bir bilim insanıyım. Hepsini kanıtladım. O gece bütün yoklama defterlerinin fotokopilerini çektim ve inanılmaz bir dosya hazırladım. Ertesi gün Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanına gittim. ‘Çubukçu Bey çok büyük bir rezalet var’ dedim. Bize emanet edilen yavrularımız gece yurtlarından alınıyor, kimi hamile kaldı, kimi başka yerde doğurdu, doğan çocuklar başka yurtlara nakledildi, yurtta uyuşturucu kullananlar var, bunlar çocuklar bazı vakıflar adı altında gece yarısı Taksim’deki bazı barlara götürülüyor. ‘Biliyorum, biliyorum’ dedi. ‘Neden bununla savaşmıyoruz? ‘Lütfen deşifre etmeyin, kimseyle konuşmayın, söz veriyorum bunun peşine düşeceğim’ dedi.

Ertesi gün ne oldu biliyor musun? O gece beni yurda götüren müdür yardımcısı görevden alındı. Bunu duyduğumda çıldırdım.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu