Yaşam

Türk moda sektörü ihracattaki kötü gidişata dur demek için Almanya’ya gidiyor

Dünya ekonomisindeki durgunluk, Türkiye’deki yüksek enflasyon ve düşük döviz kuru nedeniyle sancılı bir süreçten geçen ve 2023’te ihracatta yüzde 9 kayıp yaşayan Türk moda sektörü, pazarlama atağına Almanya’dan başlıyor. İhracattaki düşüşü durdurmak için 2024’te en güçlü pazar.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 23-25 ​​Ocak 2024 tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek olan Münih Fabric Start the Source Fuarı’na 10 firmanın katılımıyla milli katılım düzenliyor.

Almanya’nın hazır giyim ithalatı yüzde 11,5 azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye’nin hazır giyim ihracatındaki düşüş ile Almanya’nın hazır giyim ithalatındaki düşüşün birbiriyle uyumlu olduğuna dikkat çekti. Sertbaş, “Almanya 2022 yılında 52 milyar dolar değerinde hazır giyim ürünü ithal ederken, 2023 yılında ithalatı yüzde 11,5 daralmayla 46 milyar dolara geriledi. “Hedefimiz Almanya pazarındaki daralmaya rağmen yerimizi korumak ve bu amaçla Münih Fabric Start the Source Fuarı’nda 2025 ilkbahar-yaz koleksiyonlarımızı 3 gün boyunca perakende zincirlerinin alıcılarının beğenisine sunacağız.” söz konusu.

Türk hazır giyim bölümünün 2023 yılında tüm olumsuz koşullara rağmen 19 milyar 253 milyon dolarlık ihracat performansıyla en fazla ihracat yapan üçüncü bölüm olduğu bilgisini paylaşan Sertbaş, dünya ekonomisindeki durgunluğun biteceğini, savaşların biteceğini söyledi. Sonunda Türkiye’deki yüksek enflasyon kontrol altına alınacak ve döviz kurları üzerindeki baskı kalkacak. 2024 yılının ikinci yarısından umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Uğuz: “4 fuar ve 1 alım heyeti planlıyoruz”

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, bu durumu durdurmak için 2024 yılında Almanya ve Fransa’da 4 fuara milli katılım düzenleyeceklerini söyledi. EHKİB’in ihracatının azalıp yeniden artması, İtalyan alıcılar ve Türk ihracatçıların da İzmir’e katılacağı belirtildi. yılında Alım Heyeti Organizasyonunda bir araya geleceklerini belirtti.

Uğuz, Türk moda sektörü olarak 2023 yılında Almanya’ya 3 milyar dolar ihracat yaptıklarını aktararak, “EHKİB’den Almanya’ya ihracatımız 300 milyon dolara ulaştı. Almanya, hem Türkiye’de hem de Ege Bölgesi’nde en büyük ihracat pazarımızdır. Almanya’nın hazır giyim ürünleri ithalatında üçüncü büyük tedarikçisiyiz. Ekonominin güçlendiği ve talebin arttığı dönemde ithalatçıların tercihi olabilmek için Almanya’daki fuarda yerimizi alacağız” dedi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, pazarlama faaliyetlerine Şubat ayında Fransa’da düzenlenecek PV Paris Fuarı ile devam edecek. EHKİB, PV Paris Fuarı’nda 26 firmayla Türkiye Milli Katılım Organizasyonu düzenleyecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberpamukova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu