Ekonomi

UBS’e göre Federal Rezerv’in Eylül ayına kadar faiz oranlarını düşürmesi gerekebilir

UBS’deki finans uzmanları, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın Eylül ayına kadar faiz oranlarını düşürmesi gerekebileceğini tahmin ediyor.

Finans kuruluşu, Merkez Bankası’nın Bej Kitap’ına ilişkin analizinde, Mart ayı perakende satış rakamlarının beklenmedik şekilde yüksek olduğunu ve Şubat ayındaki %0,9’luk revize edilmiş artışın ardından bir önceki aya göre %0,7’lik bir artış gösterdiğini gözlemledi.

Bununla birlikte, hükümet tarafından açıklanan son rakamların sağlamlığını kabul etmekle birlikte, Bej Kitap’taki bilgiler, kurumun tüketici harcamalarının ve genel ekonomik büyüme oranının GDPNow modelinin işaret ettiği kadar hızlı artmıyor olabileceğine inanmasına yol açmaktadır.

UBS, “Ayrıca, on iki yılın en düşük noktasına gerileyen küçük işletmelerin son Ulusal Bağımsız İşletmeler Federasyonu anketindeki gerilemenin de altını çizmek istiyoruz” dedi.

Finansal analistler şu yorumu yaptı: “Bize göre Merkez Bankası, fiyat artış hızını yansıtan rakamlar düşüş gösterene kadar faiz oranlarını indiremez. Bununla birlikte, iş dünyasındaki temaslarından gelen zayıf geribildirim, muhtemelen faiz oranlarında daha fazla artış düşünmek konusunda tereddüt etmelerine neden olacaktır.”

Bu nedenle, şu an için ve Merkez Bankası Başkanı Jay Powell’ın son açıklamalarıyla tutarlı olarak, UBS Merkez Bankası için en olası eylemin yakın gelecekte mevcut faiz oranlarını korumak olduğunu beklemektedir.

Ancak, birincil senaryolarında öngördükleri gibi fiyat artış hızının yavaşlaması halinde, finans uzmanları “Merkez Bankası’nın Eylül ayına kadar faiz oranlarını düşürmeye hazır olması gerektiğini” öngörmektedir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu